Бойко Борисов оглави външната комисия. Негови заместници са Екатерина Захариева от

...
Бойко Борисов оглави външната комисия. Негови заместници са Екатерина Захариева от
Коментари Харесай

Вижте ръководствата на парламентарните комисии

Бойко Борисов оглави външната комисия. Негови заместници са Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС, Даниел Лорер от ПП-ДБ и Филиз Хюсменова от Движение за права и свободи.

 

Кирил Петков стана ръководител на комисията по въпросите на Европейския съюз. Деница Симеонова от ПП-ДБ, Деница Николова от ГЕРБ-СДС и Цветан Енчев от Движение за права и свободи са заместници.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи оглави бюджетната комисия. Зам.-председател от ГЕРБ е Теменужка Петкова, а от ПП-ДБ - Венко Сабрутев. 

Радомир Чолаков от ГЕРБ застана отпред на конституционната комисия. Негови заместници ще са Надежда Йорданова от ПП-ДБ и Гюнер Ахмед от Движение за права и свободи.

Зам.-председатели на правната комисия станаха Анна Александрова от ГЕРБ и Ертен Анисова. Това е единствената комисия, която има определен ръководител - Стою Стоев от ПП-ДБ.

Икономическата комисия оглави Хамид Хамид от Движение за права и свободи. Ще го заместват Александър Иванов от ГЕРБ-СДС и Владислав Панев от ПП-ДБ.

Комисията по енергетика ще води Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. Зам.-шефове станаха Рамадан Аталай от Движение за права и свободи и Радослав Рибарски от ПП-ДБ.

Николай Нанков от ГЕРБ-СДС стана ръководител на комисията по районна политика, негови заместници са - Танер Али от Движение за права и свободи и Йордан Иванов от Демократична България.

 

Комисията по защита ще се управлява от Христо Гаджев от ГЕРБ. Зам.-шефове ще са Калоян Икономов от ПП-ДБ и Джейхан Ибрямов от Движение за права и свободи.

Начело на вътрешната комисия застана Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, а ще я заместват сътрудника ѝ Маноил Манев, както и Людмила Илиева от ПП-ДБ и Ахмед Ахмедов от Движение за права и свободи.

Председател на земеделската комисия стана Десислава Танева от ГЕРБ, а зам.-шефове - Ализан Яхова от Движение за права и свободи и Росен Костурков от ПП-ДБ.

Комисията по труда и обществената политика оглави Деница Сачева от ГЕРБ-СДС. Ще я анулират Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ и Севим Али от Движение за права и свободи.

Начело на просветната комисия застана - Красимир Вълчев. Заместници в нея са Елисавета Белобрадова от ПП-ДБ, и Дженал Топалова-Яшар от Движение за права и свободи.

Небие Кабак от Движение за права и свободи стана ръководител на спортната комисия. ГЕРБ-СДС издигна за неин заместител Красен Кралев, а ПП-ДБ - Петър Куленски.

Проф. Костадин Ангелов застана отпред на здравната комисия. За негови заместници бяха определени Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи, Васил Пандов и Александър Симидчиев от ПП-ДБ.

Екокомисията оглави Станислав Анастасов от Движение за права и свободи, като ще му оказват помощ Младен Шишков от ГЕРБ-СДС и Татяна Султанова от ПП-ДБ.

Халил Летифов от Движение за права и свободи бе определен за ръководител на комисията по превоз. Зам.-шефове станаха Андрей Рунчев от ГЕРБ-СДС и Настимир Ананиев от ПП-ДБ.

Комисията по електронно ръководство оглави Божидар Божанов от Демократична България. За негови заместници избраха Павел Христов от ГЕРБ и Павлин Кръстев от придвижването.

Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС застана отпред на комисията по просвета и медии. Ще го заместват Тома Биков от ГЕРБ-СДС, Стоян Михалев от ПП-ДБ и Фатме Рамадан от Движение за права и свободи.

Комисията за директното присъединяване на жителите остана без ръководител. Илияна Жекова от ГЕРБ-СДС, Калина Константинова от ПП-ДБ и Мюмюн от Движение за права и свободи бяха определени за зам.-председатели.

За ръководител на комисията по правата на индивида бе определена Евгения Алексиева от ГЕРБ-СДС. Васил Стефанов от ПП-ДБ и Хайри Садъков от Движение за права и свободи са заместници.

Комисията за политиките за българите отвън страната също остана без началник. ГЕРБ-СДС избраха Илтер Садъков за зам.-шеф, ПП-ДБ - Антоанета Цонева, а Движение за права и свободи - Ихсан Хаккъ.

Шеф на антикорупционната комисия стана Рая Назарян от ГЕРБ-СДС. Ще я заместват Сезгин Мехмед (ДПС) и Михал Камбарев (ПП-ДБ).

Комисията по туризъм също остана без ръководител. Заместници са Любен Дилов от ГЕРБ-СДС, Любен Иванов от ПП-ДБ и Хатидже Георгиева от Движение за права и свободи.

Комисията за службите оглави Даниел Митов от ГЕРБ. Той остана без заместници.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР